Du är här

Författare

Anders Kaliff

Anders Kaliff är född 1963 och professor i arkeologi vid Uppsala universitet med begravningsriter som specialområde. Han har en bakgrund som arkeolog och chef vid Riksantikvarieämbetet, och är författare till ett flertal böcker. Utanför Sverige har han arbetat med arkeologiska utgrävningar och forskning i bland annat Mellanöstern, Nepal och Kina. Ända sedan barnsben har han fascinerats av Dracula och vampyrmyten.

Bo Knarrström

Bo Knarrström är Sveriges främste slagfältsarkeolog. Han leder slagfältsteamet vid Riksantikvarieämbetet, som är Skandinaviens enda professionella team, och har varit lärare vid Lunds universitet.

År 2003 genomförde slagfältsteamet den första arkeologiska undersökningen av ett svenskt slagfält. Den ägde rum i Landskrona där de svenska och danska arméerna drabbade samman år 1677. Bos dokumentation över arbetet resulterade i boken Slagfältet. I boken ges ingående skildringar av hur ett fältslag på 1600-talet gick till.

Boris Grigorjev

Boris Grigorjev drömde om att bli marinofficer när han som barn växte upp i den lilla byn Kurapavo i Ryssland. Som vuxen fick han istället ett oväntat erbjudande om att börja arbeta för Sovjetunionens underrättelsetjänst.

Boris Pankin

Var i nio år Sovjetunionens ambassadör i Sverige. I Stockholm gjorde han sig snart bekant för sin tillgänglighet, något otroligt för en Sovjetambassadör. Han skaffade sig förbindelser och kontakter överallt i landet och när han 1990 lämnade sin post för att bli ambassadör i Prag räknades han som den mest uppskattade sovjetiske ambassadören genom tiderna.

Carina Dahl

Carina Dahl är född på 60-talet i Stockholm. Hon har i grunden en nautisk utbildning och lever sedan mer än 20 år tillbaka ombord på ett fullt fungerande fartyg hemmahörande på Skeppsholmen i Stockholms innerstad.

Eva Solkraft

Eva Solkraft är naturterapeut och tankevändare som upptäckt styrkan i enkelheten. I sitt arbete har hon märkt att det inte finns några universella svar som passar alla. Däremot är frågorna som människor behöver ställa sig desamma.

Frida Darell

Frida Darell är en överlevare. När hon var 25 år fick hon reda på att hon hade cancer. Idag är hon helt frisk, men hon går fortfarande på regelbundna kontroller. Frida driver ett eget företag och jobbar som föreläsare där hon inspirerar till att fånga vardagsglädjen, följa sina drömmar och att våga känna tillit till livet och att leva här och nu. Hon jobbar mycket med ungdomar i olika projekt och är även yogalärare, med egna klasser och retreater. Framförallt njuter hon dock av livet, av att ha det fint och tillbringa mycket tid med sina nära och kära.

Jamel Hamou

Jamel Hamou är född 1973 och har spenderat tjugo terminer vid olika universitet, högskolor och språkinstitut, senast vid University of California, San Diego. Efter många år utomlands delar han nu sin tid mellan Linköping och Stockholm och funderar på att skaffa sig en Welsh Corgi Cardigan. Eller kanske två. Tillsammans med Johan Schyberg romandebuterade Jamel med Efter festen 2008. Hösten 2009 släpptes hans andra roman, En ledig man

Johan Hakelius

Johan Hakelius är kolumnist i Aftonbladet, Gods & Gårdar och en del andra ställen. Då och då dyker han upp i tv, men föredrar till exempel P1:s Spanarna, eftersom han har ett typiskt radioansikte. Han har givit ut en del böcker och en gång i tiden var han chefredaktör för Finanstidningen. För ännu längre sedan studerade han. Mest nationalekonomi och filosofi.

I boken Enkelriktat samsas Johans nyskrivna texter med Riber Hanssons politiska satirteckningar.

Johan Schyberg

Johan Schyberg är född 1975, uppvuxen på Lidingö och har bland annat jobbat som skådespelare och försäkringsmäklare. Han bor för närvarande i Sydney, Australien. Tillsammans med Jamel Hamou romandebuterade Johan 2008 med Efter festen,  en svart, rapp och skruvad berättelse om livet kring Stureplan där människosynen inte är lika vacker som den felfria ytan.

Sidor